Együttesünk rendszerinti tesztelése során több játékosnál és stábtagnál is pozitív eredmény jött ki a COVID-19 betegségre. Az első esetekre még a törökországi összpontosítás során derült fény. „Annak ellenére sem tudtuk elkerülni a fertőzést, hogy minden előírást következetesen betartottunk. Négy futballistának és az orvosi stáb egyik tagjának Belekben kellett maradnia karanténban, de időközben már ők is hazatértek. Ez a tény a felkészülésünket is befolyásolta” – magyarázta a DAC vezetőedzője, Joao Janeiro.

Az összes játékos és az egész stáb teljesen be vannak oltva, sokan közülük már a harmadik adagot is felvették.

„Tisztában vagyunk az omikron variáns fertőzésképességével és azzal is, hogy a régiónk valószínűleg a leginkább fertőzött terület jelenleg egész Szlovákiában, ezért még szigorúbb szabályokat vezettünk be a klubban, amelyek messze túlmutatnak a Ligás Klubok Uniója és a helyi szervek által meghozott, érvényben levő szabályozásain. A felkészülés kezdete óta folyamatosan teszteljük a csapatot, Törökországban minden második-harmadik nap elvégeztük az antigéntesztet, a mérkőzések előtt pedig PCR-tesztet is abszolváltak a játékosok. A hazaérkezésünk óta miden egyes edzés előtt folytatjuk az antigéntesztelést. Ennek a felelősségteljes hozzáállásnak köszönhetően újabb eseteket is kiszűrtünk, aminek köszönhetően sikerült megfékeznünk a betegség még nagyobb terjedését a keretben. A COVID-19 viszont így is az együttes majdnem felét érintette az elmúlt nagyjából két hétben” – tette hozzá a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele, majd kihangsúlyozta: „Az említettek ellenére bízunk benne, hogy felkészülten várjuk majd a vasárnapi bajnoki rajtot.”

A játékosok, az edzők és a klub alkalmazottainak biztonsága továbbra is elsődleges, ezért a hagyományos szezonelőtti sajtótájékoztatót is jövő hét keddre halasztjuk.